Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-schema-pro domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/saninw/drfarshadnamdari/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-statistics domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/saninw/drfarshadnamdari/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/saninw/drfarshadnamdari/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/saninw/drfarshadnamdari/wp-includes/functions.php on line 6114
علایم سرطان پروستات چیست؟ سرطان پروستات چه نشانه هایی دارد؟

علایم سرطان پروستات چیست؟ سرطان پروستات چه نشانه هایی دارد؟

علایم سرطان پروستات چیست؟

جهت دریافت نوبت از مطب دکتر فرشاد نامداری تماس بگیرید.

علایم سرطان پروستات خوش خیم چیست؟ علایم سرطان پروستات پیشرفته چیست؟ احتمال مرگ در سرطان پروستات چقدر است؟ آیا سرطان پروستات درمان دارد؟

سرطان پروستات یکی از شایع ترین سرطان های مردانه است که معمولا رشد آرامی دارد و علایم سرطان پروستات در مراحل ابتدایی، نمایان نمی شوند.

انواعی از سرطان های پروستات خوش خیم هستند و با حداقل درمان بهبود پیدا می کنند و برخی دیگر بدخیم اند و ممکن است با سرعت بالا منتشر شوند.

در این مقاله قصد داریم همراه با دکتر فرشاد نامداری فوق تخصص اورولوژی و ناباروری مردان، علایم سرطان پروستات، روش تشخیص و درمان های موثر را بررسی نماییم.

سرطان پروستات چه نشانه هایی دارد؟

قبل از اینکه به علایم سرطان پروستات مانند قطع و وصل شدن ادرار در مردان بپردازیم، دکتر نامداری توضیح مختصری در مورد پروستات و عملکرد آن می دهند:

پروستات یک غده کوچک لاستیکی با وزن حدودی 30 گرم زیر مثانه و در عمق کشاله ران، بین قاعده آلت تناسلی و راست روده قرار دارد.

مجرای ادراری از درون پروستات می ‌گذرد و همین موضوع باعث می شود با بروز بیماری های پروستات شاهد عوارض ادراری نیز باشیم.

در زمان انزال ماهیچه‌های غده پروستات منقبض می شوند و منفذ ورود ادرار به مثانه را می ‌بندند تا جلوی ادرار گرفته و از اسپرم‌ ها محافظت شود.

غده پروستات، مایعی شیری ‌رنگ و رقیق تولید می ‌کند که شامل آنزیم، یون کلسیم و فسفات است و در زمان انزال به مایع منی در مجاری ادراری اضافه می ‌شود.

اگر به دلیل بیماری های پروستات این مایع تولید نشود، تحرک و بقای اسپرم و ژن‌ های درون هسته آن، دچار مشکل می‌ شود و اثر منفی بر روی باروری مردان دارد.

سرطان پروستات چه نشانه هایی دارد؟

دلیل ابتلا به سرطان پروستات چیست؟

سرطان پروستات زمانی رخ می دهد که سلول های غده پروستات شروع به رشد خارج از حالت طبیعی می کنند. موتاسیون باعث می شود رشد و تکثیر سلول ها بیشتر شود.

تجمع سلولهای غیر عادی سرطانی یک توده را بوجود می آورند که به بافتهای مجاور خود فشار وارد می کند و ممکن است سلولهای سرطانی به اعضای دیگر متاستاز بدهند.

علت اصلی بروز علایم سرطان پروستات و ابتلا به این بیماری مشخص نیست اما دکتر نامداری عوامل زیر را در افزایش ریسک ابتلا موثر می دانند:

  1. افزایش سن: حدود 6 مورد از 10 مورد سرطان پروستات، در سن بالای 65 سال است.
  2. نژاد/ قومیت: سرطان پروستات در سیاه‌پوستان بیشتر از نژادهای دیگر است.
  3. ژنتیک و سابقه خانوادگی: احتمال بیماری در فردی با پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، بیشتر است.
  4. تغییرات ژنی: تعدادی از تغییرات ارثی ژن باعث افزایش ابتلا به سرطان پروستات می‌شود.

نکته: عوامل دیگری مانند تغذیه نامناسب، چاقی، استعمال دخانیات، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و… هم به‌عنوان عوامل فرعی حساب می آیند.

علایم سرطان پروستات را بشناسیم!

علایم سرطان پروستات را بشناسیم!

سرطان پروستات چه نشانه هایی دارد؟ دکتر نامداری با درمان موفق بیش از صدها مورد سرطان پروستات، در مورد علایم سرطان پروستات توضیحات کاملی را بیان می کنند:

با توجه به غربالگری  PSAو امتحان دیجیتال رکتوم (DRE) اکثر مردان مبتلا به سرطان پروستات در همان مراحل اولیه و قبل از بروز علایم، شناسایی می شوند.

در جواب سرطان پروستات چه نشانه هایی دارد؟ می توانیم علایم و نشانه ها را به چند دسته زیر تقسیم کنیم:

  1. علائم مکرر سرطان پروستات
  2. نشانه های کمتر شایع سرطان پروستات

5 علامت مکرر سرطان پروستات

علایم سرطان پروستات می توانند بصورت مکرر اتفاق بیفتند. هنگامی که سرطان وجود دارد، بزرگ شدن و التهاب غده پروستات ممکن است منجر به تخریب مجرای ادرار گردد.

این تخریب می تواند باعث اختلال و مانع جریان ادرار شود که علایم زیر بروز پیدا می کنند:

تکرر ادرار از علایم سرطان پروستات

بزرگی پروستات در مردان و تکرر ادرار بسیار شایع است اما همین نشانه از علایم سرطان پروستات هم هست. این افراد بیشتر از حالت عادی خودشان، نیاز به دفع ادرار دارند.

ادرار فوری یا اضطراری

از دیگر علایم سرطان پروستات احساس نیاز به ادرار فوری است حتی پس از دفع ادرارهای مکرر. بهترین دکتر جراحی پروستات در تهران یا شهرستان با این نشانه احتمال بیماری های پروستات را می دهد.

نیاز به ادرار در شب از علایم سرطان پروستات

اگر بخواهیم بگوییم سرطان پروستات چه نشانه هایی دارد؟ می توان به نیاز به ادرار کردن در شب  (nocturia) اشاره کرد. البته این مورد در مردان مسن هم زیاد مشاهده می شود که حتما سرطان پروستات نیست!

مشکل در شروع به ادرار

از علایم سرطان پروستات مشکل در شروع جریان ادرار است که این نشانه هم با افزایش سن شایع است.

کاهش فشار ادرار از علایم سرطان پروستات

گاهی شاهد کاهش فشار ادرار یا نیروی ادرار هستیم بطور مثال قطع و وصل شدن ادرار در مردان یا مشکل در حفظ جریان ثابت در هنگام ادرار.

سرطان پروستات چه نشانه هایی دارد؟ (6 نشانه کمتر شایع)
وجود خون در ادرار نشانه چیست؟

سرطان پروستات چه نشانه هایی دارد؟ (6 نشانه کمتر شایع)

چند علایم سرطان پروستات هم هستند که شایع نبوده اما در مواردی رخ می دهند و زنگ هشداری برای بیماری سرطان پروستات هستند.

این علایم مختص سرطان پروستات نیستند و می توانند طیف وسیعی از شرایط و بیماری ها را دربربگیرند که توسط بهترین دکتر جراحی پروستات در تهران یا شهرستان بررسی می شوند.

وجود خون در ادرار (هماچوری) از علایم سرطان پروستات

خون در ادرار می تواند به علت بیماری دیگری هم باشد اما در کل نیاز به بررسی و درمان پزشکی توسط اورولوژیست دارد.

وجود خون در مایع منی (هماتوسپرمی)

این نشانه هشدار دهنده است. اگر علایم سرطان پروستات باشد، با درمان هایی چون جراحی پروستات به روش آندوسکوپیک رفع می شود.

شروع ناگهانی اختلال نعوظ از علایم سرطان پروستات

اختلال نعوظ یک علامت رایج است اما اگر به سرعت پیش بیاید ممکن است از علایم سرطان پروستات باشد و نیاز به درمان هایی چون جراحی پروستات با لیزر در تهران یا شهرستان دارد.

درد در کمر، ناحیه تناسلی یا دنده ها

وقتی که سرطان پروستات گسترش می یابد، احتمال متاستاز بیشتر می شود و اولین هدف استخوان ها هستند متاستاز به استخوان در کمر، بسیار دردناک است و در سرطان پیشرفته دیده می شود.

 تشخیص از روی علایم سرطان پروستات

از دست دادن کنترل مثانه از علایم سرطان پروستات

از علایم سرطان پروستات رایج نیست اما اگر سرطان پروستات به استخوان های پشتی متاستاز دهد به نخاع فشار وارد می شود و در کنترل مثانه اختلال ایجاد می شود.

کاهش وزن غیر مستقیم

از دست دادن وزن غیرطبیعی اغلب همراه با کاهش اشتها و خستگی جزو علایم خیلی از بیماری ها است که در این مرحله تشخیص به موقع و درست اورولوژیست نیاز است.

تشخیص از روی علایم سرطان پروستات

اکنون که می دانید سرطان پروستات چه نشانه هایی دارد همراه با دکتر نامداری مراحل تشخیص را مورد بررسی قرار می دهیم.

اگر بهترین دکتر جراحی پروستات در تهران یا شهرستان تشخیص سرطان پروستات را دهد، آزمایش های تکمیلی برای تشخیص قطعی و شروع درمان را درخواست می کند.

  1. آزمایش PSA : اگر سطح آن بالا باشد، ممکن است نشان دهنده سرطان پروستات باشد.
  2. معاینه دیجیتال رکتوم (DRE)
  3. تصویربرداری پروستات
  4. بیوپسی پروستات
  5. نمره گلیسون: که برای درجه بندی سلول های سرطانی در بیوپسی کاربرد دارد.
  • گلیسون کمتر از ۶ به این معنی است که سلول ها علائم سرطان را نشان نمی دهند
  • نمره ۷ یا بالاتر با سطح PSA ارزیابی می شوند.
  • گلیسون ۸ یا بالاتر نشان دهنده تومور پیشرفته تر است.

جراحی سرطان پروستات و انواع آن

بهترین دکتر جراحی پروستات در تهران یا شهرستان با دیدن علایم سرطان پروستات همچون قطع و وصل شدن ادرار در مردان و علایم ادراری دیگر، درمان را شروع می کند.

قطعی ترین درمان برای سرطان پروستات جراحی است البته در کنار آن درمان های دیگری هم چون پرتودرمانی و شیمی درمانی بسته به نوع و پیشرفت سرطان انجام می شود.

دکتر فرشاد نامداری فوق تخصص اورولوژی با سابقه موفق بیش از 15 سال در درمان سرطان پروستات در اامه روش های جراحی را معرفی می کنند:

پروستاتکتومی ساده: اورولوژیست فقط بخشی از پروستات که باعث اختلال ادراری می شود، را برمی دارد.

روش پروستاتکتومی رادیکال: اورولوژیست کل پروستات و همچنین ساختارهای مربوطه، وزیکل‌های منی ،غدد لنفاوی لگن و وازدفرانها را بیرون می آورد.

پروستاتکتومی رتروپوبیک رادیکال

رایج ترین روش جراحی سرطان پروستات که اورولوژیست برشی را در قسمت تحتانی شکم ایجاد می‌ کند و پروستات را برمی دارد.

جراحی سرطان پروستات به روش پروستاتکتومی پرینه رادیکال

در این جراحی اورولوژیست با دیدن علایم پروستات برش را در ناحیه ای بین بیضه و مقعد می زند تا به پروستات برسد و آن را خارج کند.

پروستاتکتومی رادیکال لاپاروسکوپی

جراحی سرطان پروستات به روش لاپاراسکوپی با قرار دادن ابزارهای جراحی از طریق برش های کوچک پوستی انجام می شود.

پروستاتکتومی رادیکال لاپاروسکوپی با کمک رباتیک

جراحی سرطان پروستات پس از بررسی علایم سرطان پروستات به کمک رباتیک آخرین پیشرفت در لاپاراسکوپی است و اورولوژیست با بازوی رباتیک عمل را انجام می دهد.

درمان توسط بهترین دکتر جراحی پروستات در تهران بر اساس ریسک مراحل

درمان توسط بهترین دکتر جراحی پروستات در تهران بر اساس ریسک مراحل

اگر علایم سرطان پروستات و بیماری زود شناسایی شود، سرطان پروستات در مراحل اولیه با برنامه ریزی درمان قطعی تر و در زمان کوتاه تری انجام می شود.

دکتر فرشاد نامداری شایع ترین درمان ها برای هر مرحله از سرطان پروستات را بصورت زیر بیان می کنند:

مرحله ۱:

مراقبت با دارو و نظارت فعال، تابش، تشعشع، پروستاتکتومی

مرحله ۲:

نظارت فعال، هورمون درمانی، تابش، تشعشع، پروستاتکتومی همراه با برداشتن غدد لنفاوی

مرحله ۳:

تابش، تشعشع، پروستاتکتومی با برداشتن غدد لنفاوی

مرحله ۴:

تابش، تشعشع، پروستاتکتومی با برداشتن غدد لنفاوی

مرحله ۴ و متاستاز:

هورمون درمانی، جراحی پروستات به روش آندوسکوپیک، تابش، تشعشع، دارو، آزمایشات بالینی، شیمی درمانی، ایمونوتراپی

سخن پایانی

با مشاهده علایم سرطان پروستات و تشخیص بیماری، حتما به یک اورولوژیست متبحر برای درمان فوری مراجعه کنید زیرا سرطان پروستات پایان زندگی نیست و درمان دارد.

جراحی سرطان پروستات اگر توسط بهترین دکتر جراحی پروستات در تهران یا شهرستان انجام شود، در بیشتر مواقع بیمار را به زندگی عادی برمی گرداند.

تبحر و به روز بودن علم و تجربه بالای اورولوژیست می تواند باعث کاهش عوارض این جراحی شود پس شما نیاز به بهترین دکتر فوق تخصص اورولوژی در تهران یا شهرستان دارید.

دکتر فرشاد نامداری بهترین دکتر اورولوژیست ونک نفر دوم برد اورولوژی و گروه فوق تخصصی ایشان سابقه انجام بیش از یکهزار جراحی سرطان بدخیم پروستات موفق را دارند و می توانند مشاور شما باشند.

منبع:  nhs.uk

جدیدترین‌ مطالب
پربحث‌ترین‌ مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران، خیابان ولیعصر (عج)، 300 متر پایین تر از ونک و بالاتر از پل همت، بن بست سید الشهدا (ع)، ساختمان رهام پلاک 8 واحد 1

02188776801 و 09107585358