درمان اختلال نعوظ + 6 دلیل اختلال نعوظ

درمان اختلال نعوظ (تعریف + 6 دلیل اختلال نعوظ)

جهت دریافت نوبت از مطب دکتر فرشاد نامداری تماس بگیرید.

درمان اختلال نعوظ امکان پذیر است؟ اختلال نعوظ که بیشتر با ناتوانی جنسی مردان شناخته می شود، یک بیماری مردانه است که می خواهیم در این مقاله به چگونگی درمان آن بپردازیم.

در رابطه با قرص ناتوانی مردان چه می دانید؟ در جواب به این سوال و صدها سوال مشابه که ممکن است دغدغه ذهنی بسیاری از مردان باشد، با دکتر فرشاد نامداری فوق تخصص اورولوژی و ناباروری مردان همراه می شویم.

تقریباً 50% از مردان 40 تا 70 سال، به درجه هایی از اختلال نعوظ (ED) مبتلا هستند، که از هر 10 نفر، فقط 1 نفر ناتوانی کامل جنسی دارد.

روابط جنسی یکی از مهمترین ارکان زندگی زناشویی است و هر اختلالی در برقراری آن، نیاز به رسیدگی فوری و درمان دارد زیرا می تواند آسیب های جدی روحی به زوجین وارد کند.

ناتوانی جنسی وضعیتی است که در آن مرد نمی ‌تواند نعوظ پیدا کند یا نعوظ خود را به مدت کافی جهت انجام رابطه جنسی حفظ نماید که با وجود شایع بودن، قابل درمان است.

در رابطه با بیماری های جنسی، ناتوانی جنسی، ناباروری، اختلالات دستگاه تناسلی و… یک متخصص اورولوژیست می تواند بهترین درمانگر باشد.

اختلال نعوظ در آقایان چیست؟

اختلال نعوظ در آقایان چیست؟

بزرگ و سفت شدن آلت تناسلی در مردان نعوظ یا ارکشن (erection) نام دارد که این سفت شدن بعلت پر خون شدن بافت‌های اسفنجی در آلت مردانه  است.

برای ایجاد نعوظ قسمت‌های مختلف بدن مانند روان، مغز و دستگاه اعصاب مرکزی و محیطی، هورمون‌های خونی و عروق خونی با یکدیگر هماهنگ می شوند.

با این هماهنگی، دو جسم غاری بزرگ شبیه اسفنج موجود در داخل آلت تناسلی مردانه، با خون پر می شود و بزرگی و سفتی آلت ایجاد می ‌گردد که به آن نعوظ می گویند.

دریچه‌های وریدی در طول مدت نعوظ و رابطه جنسی تا خروج مایع منی، بسته هستند بنابراین نعوظ تداوم می ‌یابد و سپس با باز شدن دریچه و خروج خون، آلت تناسلی به حالت اولیه بر می‌گردد.

نعوظ همیشه در رابطه جنسی نیست و در مردان بطور طبیعی چندین بار به هنگام خواب و در صبحگاه هم اتفاق می‌افتد که به آن نعوظ صبحگاهی یا NPT می گویند.

به هر دلیلی که در این فرایند اختلالی ایجاد شود، به آن اختلال نعوظ می گویند و برای برگشت به حالت طبیعی نیاز به درمان های مداخله ای دارد.

اختلال نعوظ در آقایان 6 علت دارد!

برای رسیدن به درمان اختلال نعوظ یکی از گام های مهم شناخت علت آن است که شناخت کافی از این بیماری و تجربه پزشک، در تشخیص بسیار موثر است.

دکتر فرشاد نامداری که در زمینه بیماری های مرتبط با ناباروری از جمله اختلال نعوظ، تجربه درمانی بیش از 15 سال دارند، عوامل متعددی را در اختلال نعوظ موثر می دانند که در ادامه مهم ترین شان را توضیح می دهند:

  1. مشکلات و اختلالات روانی
  2. آسیب ها و مشکلات آناتومیک
  3. اختلالات عروقی
  4. عوارض عمل های جراحی
  5. مصرف بعضی از داروها
  6. پیری و افزایش سن (اختلال نعوظ طبیعی)

مشکلات و اختلالات روانی

مشکلات و اختلالات روانی

این علت بیشتر در مردان جوان مشاهده می شود و جالب است بدانید بیش از ۷۰% موارد اختلال نعوظ ، به علت اختلال روانی ایجاد می شوند.

از مهم ترین دلایل ایجاد اختلالات روانی و به دنبال آن اختلال نعوظ، می توان موارد زیر را بیان کرد:

  • استرس های کاری و محیطی
  • اضطراب و استرس های مالی
  • خستگی بیش از حد
  • نداشتن رابطه احساسی مناسب با شریک جنسی
  • اضطراب در آمیزش بعلت حس خوب نبودن
  • بیماری هایی چون افسردگی و نگرانی‌ بیش از حد
  • درگیری‌ های احساسی خارج از رابطه خانوادگی و….
  • سابقه زود انزالی‌های مکرر

آسیب ها و مشکلات آناتومیک

مشکلات اناتومیک و اختلالات عصبی:

آسیب به عصب پودندال مانند حوادث، تصادفات یا جراحی های لگنی

هر بیماری که بر مغز و اعصاب و یا نخاع اثر بگذارد مانند  MS، دیابت و …

اختلالات عروقی

نقش شریان‌های آلت در پمپاژ خون و ایجاد نعوظ بسیار مهم است و بیماری ها و مواردی می توانند باعث ایجاد اختلال در عملکرد شریان ها شوند.

شایع ترین عامل اختلالات عروقی، بیماری دیابت است و مورد دیگر فشار خون بالا که می تواند به شل شدن آلت تناسلی مردان هنگام رابطه جنسی بینجامد.

آرترواسکلروز، فشار خون، چربی خون بالا، کاهش هورمون ها، دخانیات و مصرف سیگار و مواد مخدر و …. نیز می توانند به شریان ها آسیب برسانند.

عوارض عمل های جراحی

یک مورد دیگری که پزشک در درمان اختلال نعوظ باید به آن توجه کند، عمل های جراحی است که بیمار انجام داده مانند پروستاتکتومی که این عارضه را دارد.

مصرف بعضی از داروها

بعضی داروها می توانند باعث از دست رفتن نعوظ شوندمانند کتوکونازول (ضد قارچ)، آنتی سایکوتیک ها (داروهای ضد جنون در بیماران با اختلالات روانی )، بعضی دارو های ضد فشار خون، سایمتیدین، تیازید ها و …

افزایش سن (اختلال نعوظ طبیعی)

افزایش سن همراه با کاهش هورمون های جنسی و اختلال در گردش خون است و 25% از مردان بالای ۶۵ سال به اختلال نعوظ دچار می شوند.

6 راه درمان اختلال نعوظ

6 راه درمان اختلال نعوظ

از نظر دکتر نامداری برای رسیدن به درمان اختلال نعوظ دو راه کلی وجود دارد که یکی راه های طبیعی درمان اختلال نعوظ است و دیگری جراحی اما درکل می توان موارد زیر را نام برد:

  1. اصلاح سبک زندگی
  2. مصرف داروها
  3. روان درمانی
  4. وکیوم تراپی
  5. تزریق دارو داخل آلت تناسلی
  6. پروتز آلت تناسلی مردانه

اصلاح سبک زندگی و درمان اختلال نعوظ

دکتر فرشاد نامداری فوق تخصص اورولوژی و ناباروری مردان پیشنهادهایی در رابطه با اصلاح سبک زندگی بیان می کنند که رعایت آنها بی شک، نتیجه خوبی خواهد داشت:

  1. سیگار نکشید: سیگار کشیدن سبب اختلال در گردش خون می شود.
  2. الکل مصرف نکنید!
  3. بطور منظم و مداوم ورزش کنید: فعالیت بدنی منظم گردش خون را افزایش و خطر بیماری قلبی، دیابت و چاقی را کاهش می دهد.
  4. به وزن نرمال برسید: بر اساس یک مطالعه، یک سوم از مردان چاق دچار اختلال نعوظ بودند و پس از یک کاهش وزن دو ساله، عملکرد جنسی خود را به دست آورده اند.
  5. مراقب دندان هایتان باشید: بیماری لثه می تواند موجب التهاب لثه و منجر به اختلال نعوظ شود و درمان بیماری لثه میتواند اختلال نعوظ را درمان کند.

دارو و قرص قوی اختلال نعوظ مسدود کننده های (PDE5)

برای درمان اختلال نعوظ یکی از درمان های ابتدایی، تجویز داروهای موثر است و تنها نمونه های تأیید شده در FDA داروهای زیر هستند:

  • سیلدنافیل سیترات (ویاگرا)
  • تادالافیل سیترات (CIALIS)
  • وردنافیل
  • آوانافیل (استندرا)

شروع اثربخشی و دوام قرص قوی اختلال نعوظ:

دارو شروع اثربخشی دوام تأثیر دارو
آوانافیل (استندرا) ۱۵-۳۰ دقیقه ۶-۱۲ ساعت
سیلدنافیل (ویاگرا) ۳۰-۶۰ دقیقه ۴-۵ ساعت
تادالافیل (سیالیس) ۳۰-۴۵ دقیقه ۲۴-۳۶ ساعت
تادالافیل (سیالیس) روزانه به طور مداوم به طور مداوم
وردنافیل ۳۰-۶۰ دقیقه ۴-۵ ساعت

درمان اختلال نعوظ با روان درمانی + 5 هدف مهم

درمان اختلال نعوظ با روان درمانی + 5 هدف مهم

همانطور که گفتیم یکی از علت های این بیماری، مشکلات روحی و روانی است درنتیجه درمان اختلال نعوظ روانی هم از شیوه های درمانی مهم و موثر است.

اصولاً برای درمان ناتوانی جنسی، تحت نظر بودن توسط یک روان درمانگر از اصول اولیه است و بسیاری از مشکلات جنسی را می توان با کمک سکس تراپیست درمان کرد.

دکتر فرشاد نامداری همکاری روان درمانگر را با اورولوژیست برای رسیدن به درمان قطعی اختلال نعوظ، موثر می دانند و اهداف زیر را برای روان درمانی تعریف می کنند:

  1. شناسایی مقاومت‌های بیمار در برابر درمان های پزشکی که منجر به قطع درمان می ‌شود.
  2. تقویت اعتماد به نفس، عزت‌ نفس و احساس ارزشمندی فردی
  3. کاهش یا مدیریت اضطراب عملکردی
  4. بهبود فرایند رابطه جنسی و ارتباط بین شرکای جنسی
  5. آموزش و اصلاح روابط جنسی و تکنیک های آن

وکیوم تراپی و درمان اختلال نعوظ

اگر درمان ناتوانی جنسی جواب ندهد و احتمال نشت وریدی مطرح باشد، معمولاً توسط اورولوژیست وکیوم تراپی پیشنهاد می شود که به شیوه زیر عمل می کند:

  • یک سیلندر پلاستیکی بر روی آلت تناسلی مردانه قرار می‌ گیرد.
  • این دستگاه با ایجاد مکش و خلاً در اطراف آلت تناسلی، باعث ورود خون به داخل آلت می ‌شود.
  • یک حلقه لاستیک و منعطف بر روی قسمت انتهایی آلت تناسلی قرار می گیرد که به حفظ حالت طبیعی آن کمک می‌ کند.

توجه: استفاده از وکیوم نباید بیش از 30 دقیقه طول بکشد زیرا ممکن است به پوست آلت تناسلی آسیب برساند.

تزریق دارو داخل آلت تناسلی

اگر میزان ناتوانی جنسی شدید باشد و روشهای درمانی جواب ندهد برای درمان اختلال نعوظ ممکن است متخصص اورولوژی بنا به شرایط بیمار، تزریق دارو به آلت تناسلی را تجویز کند.

در این روش هایی مانند فنتولامین، پاپاورین یا آلپروستادیل به تنهایی یا به صورت ترکیبی، توسط خود فرد و کمی قبل از هر رابطه جنسی، به داخل آلت تناسلی تزریق می شوند.

درمان اختلال نعوظ با پروتز آلت تناسلی مردانه

درمان اختلال نعوظ با پروتز آلت تناسلی مردانه

جراحی ایمپلنت آلت تناسلی که به پروتز آلت تناسلی معروف است، اگر بیمار به درمان های پزشکی دیگر جواب ندهد، یکی از گزینه های موثر درمان اختلال نعوظ است.

پروتز آلت تناسلی که شامل یک جفت میله سیلیکونی انعطاف پذیر است، طی عمل جراحی در آلت تناسلی فرد قرار می گیرد.

ایمپلنت انواع مختلفی دارد اما بیشتر پروتزهای هیدرولیک بادی استفاده می کنند چرا که این نوع پروتزها به مردان اجازه می دهد در زمان دلخواه نعوظ داشته باشند.

درمان اختلال نعوظ در طب سنتی

بهترین قرص گیاهی نعوظ کدام است؟ برای درمان نعوظ چه بخوریم؟ تقویت نعوظ فوری با داروی گیاهی امکانپذیر است؟ برای جواب این پرسش ها با ما همراه شوید.

برخی از گیاهان اثرات مشابه با قرص برای درمان اختلال نعوظ مردان دارند و از جمله این گیاهان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. جینسنگ
  2. ال_آرژنین
  3. دی هیدرواندروسترون
  4. یوهیمبین آلکالوئید زهرین که از گیاه آفریقایی به نام Corynanthe yohimbe تولید می شود
  5. جینکو علف های هرز بز شاخی

سخن پایانی

درمان اختلال نعوظ برای رفع اختلال جنسی و جلوگیری از آسیب روانی که ممکن است به فرد و شریک جنسی او وارد شود، بسیار مهم است و باید جدی گرفته شود.

زمانی می گوییم مردی دچار اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی است که این مشکل به طور متناوب برای وی ایجاد شود نه اینکه به دفعات کمی بوده و حل شود.

در این راه همکاری روان درمانگر با بهترین دکتر فوق تخصص اورولوژی در تهران می تواند شما را به درمان قطعی اختلال نعوظ برساند مهم این است که خجالت نکشید و مشکلات جنسی خود را بیان کنید.

در صورت بروز این مشکل می توانید به دکتر فرشاد نامداری و تیم تخصصی ایشان مراجعه کنید تا معاینه و درمان کامل برای شما صورت بگیرد.

منبع: urologyhealth

جدیدترین‌ مطالب
پربحث‌ترین‌ مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران، خیابان ولیعصر (عج)، 300 متر پایین تر از ونک و بالاتر از پل همت، بن بست سید الشهدا (ع)، ساختمان رهام پلاک 8 واحد 1

02188776801 و 09107585358