Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-schema-pro domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/saninw/drfarshadnamdari/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-statistics domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/saninw/drfarshadnamdari/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/saninw/drfarshadnamdari/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/saninw/drfarshadnamdari/wp-includes/functions.php on line 6114
علت خونریزی و دفع لخته در ادرار چیست؟ (10 علت + درمان)

علت خونریزی و دفع لخته در ادرار چیست؟ (10 علت + درمان)

علت خونریزی و دفع لخته در ادرار چیست؟

جهت دریافت نوبت از مطب دکتر فرشاد نامداری تماس بگیرید.

علت خونریزی و دفع لخته در ادرار نشانه چیست؟ چه مقدار خون در ادرار خطرناک است؟ لخته خون در ادرار مردان و زنان نشانه کدام بیماری است؟

ادرار خونی یا هماچوری (Hematuria) یکی از علایم شایع بسیاری از بیماری ‌ها هم در مردان و هم در زنان است که می تواند خطرناک یا کم خطر باشد.

بسیاری از بیماری ها اگر زود درمان نشوند، می توانند دردسرساز شوند در صورتی که با یک تشخیص صحیح و درمان به‌ موقع به‌راحتی قابل معالجه هستند.

علت خونریزی و دفع لخته در ادرار بسیار مهم است و با دانستن علت می ‌توان درمان مناسب را شروع کرد پس ادرار خونی را جدی بگیرید و به‌ محض مشاهده آن به یک اورولوژیست مراجعه کنید.

در این مقاله قصد داریم همراه با دکتر فرشاد نامداری فوق تخصص اورولوژی و ناباروری مردان به بررسی علت های مشاهده ادرار خونی و درمان آن بپردازیم.

انواع خون در ادرار کدامند؟

انواع خون در ادرار کدامند؟

علت خونریزی و دفع لخته در ادرار تنها مرتبط با دستگاه ادراری نیست بلکه می تواند با بیماری های پروستات هم نمایان شود که نیاز به درمان قطعی بزرگی خوش خیم پروستات یا سرطان پروستات یا .. دارد.

اما آیا همیشه خون در ادرار قابل مشاهده است؟ خیر! در ادامه دکتر فرشاد نامداری فوق تخصص اورولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه، این عارضه را به سه شکل برچسب‌گذاری می‌کنند:

  1. هماچوری گروس

در این حالت می توان خون در ادرار را با چشم غیر مسلح دید و نشان می دهد وجود خون در ادرار نسبتا زیاد است.

  1. هماچوری میکروسکوپی

ادرار به علت خونریزی و دفع لخته خونی است اما نمی توان آن را دید که اورولوژیست با آزمایش و بررسی میکروسکوپی متوجه این عارضه می‌شود.

  1. هماچوری کاذب

تغییر رنگ ادرار به علت های کم اهمیت مانند وجود رنگدانه ها یا پیگمان ها (مصرف رنگ های غذایی یا مواد غذایی خاص، داروها و …)

چه افرادی بیشتر به هماچوری مبتلا می شوند؟

دکتر نامداری با سابقه طولانی در درمان موفق بیماری های دستگاه ادراری و تناسلی، افراد زیر را برای ابتلا به ادرار خونی، مستعدتر می دانند:

  • افراد مبتلا به بزرگی پروستات در مردان و تکرر ادرار
  • بیماران کلیوی مانند سنگ کلیه و عفونت کلیه
  • افرادی که داروهای خاصی از قبیل رقیق کننده خون، آسپرین و سایر داروهای ضد درد و آنتی بیوتیک ها را مصرف می کنند.
  • ورزشکارانی که تمرین های سخت و شدید انجام می دهند
  • ابتلا به عفونت های باکتری یا ویروسی مثل استرپتوکوک یا هپاتیت
  • مردان بالای 50 سالگی به علت بزرگ شدن غده پروستات

خون در ادرار همیشه خطرناک است؟

علت خونریزی و دفع لخته در ادرار همیشه خطرناک نیست! این خون می تواند به رنگ های قرمز، صورتی، یا دودی تیره باشد و لخته آنقدر کوچک باشد که مشاهده نشود.

از نظر دکتر نامداری ادرار قرمز رنگ همیشه به معنی وجود خون در ادرار نیست و دلایل زیر هم در پیدایش آن نقش دارند:

  • وجود هموگلوبین در ادرار بعلت شکستن سلول های قرمز خونی
  • پروتئین عضلات در ادرار بعلت تجزیه سلول های عضلانی
  • پروفیریا (نوعی اختلال که باعث رنگ قرمز خون می شود)
  • رژیم غذایی (مانند خوردن چغندر، رنگ های خوراکی و …)
  • داروها (فنازوپیریدین یا گاهی دیفن هیدرامین، میتل دوپا، ریفامپین، فناستین و ….)

بهتر است در صورت مشاهده مداوم ادرار قرمز رنگ و وجود لخته خون در ادرار برای ویزیت و تشخیص به بهترین دکتر فوق تخصص اورولوژی در تهران یا شهرستان مراجعه کنید.

10 علت خونریزی و دفع لخته در ادرار

دکتر نامداری رتبه دوم کشوری بورد تخصصی اورولوژی با سابقه درخشان بالای 15 سال در درمان بیماری های دستگاه ادراری و تناسلی مردان و زنان، علت های شایع زیر را بیان می کنند:

10 علت خونریزی و دفع لخته در ادرار

1. عفونت های دستگاه ادراری

یکی از علت خونریزی و دفع لخته در ادرار، عفونت ادراری است که اغلب هنگام ورود باکتری از طریق مجرای ادرار و رشد آن در مثانه رخ می دهد.

این بیماری علایمی چون قطع و وصل شدن ادرار در مردان، تکرر ادرار، درد و سوزش ادرار و یا ادرار بدبو دارد و گاهی هم تنها نشانه خون میکروسکوپی در ادرار است.

درمان: مصرف آنتی بیوتیک خوراکی یا تزریقی

2. عفونت های کلیوى علت خونریزی و دفع لخته در ادرار

اگر باکتری از خون وارد کلیه شود می تواند باعث عفونت های کلیوی (پیلونفریت) شود. نشانه ها شبیه به عفونت های ادراری هستند همراه با تب و کمردرد.

درمان: مصرف آنتی بیوتیک خوراکی یا تزریقی

3. سنگ دستگاه ادراری

مهم ترین علت خونریزی و دفع لخته در ادرار رسوب مواد معدنی در ادرار غلیظ است که سنگ های کوچک یا بزرگ را تشکیل می دهند.

سنگ ها تا قبل از ایجاد انسداد درحین حرکت، بدون درد هستند و بدون نیاز به درمان خاصی دفع می شوند اما سنگ های بزرگ، تعداد زیاد، شاخ گوزنی و… نیاز به درمان پزشکی دارند.

بهترین دکتر برای درمان سنگ کلیه در تهران یا شهرستان اصولا درمان جراحی آندوسکوپیک سنگ کلیه از طریق مجرای ادرار یا همان جراحی سنگ کلیه به روش لیزر را پیشنهاد می دهد.

درمان سنگ کلیه علت خونریزی و دفع لخته در ادرار

دکتر فرشاد نامداری می گویند درمان های سنگ کلیه با توجه به نوع و تعداد و اندازه و محل قرارگیری سنگ، متفاوتند اما در حالت کلی درمان های زیر انجام می شود:

  1. دارو جهت دفع سنگ های کوچک
  2. سنگ شکنی برون اندامی با شاک ویو
  3. جراحی آندوسکوپیک سنگ کلیه از طریق مجرای ادرار (سنگ شکنی درون اندامی یا TUL)
  4. جراحی سنگ کلیه به روش عمل باز برای سنگ های تعداد بالا، شاخ گوزنی، بسیار بزرگ یا در مجاری ادرار با شکل غیر طبیعی

4. پروستات بزرگ و درمان قطعی بزرگی خوش خیم پروستات

4. پروستات بزرگ و درمان قطعی بزرگی خوش خیم پروستات

از آنجایی که مجرای ادرار از پروستات می گذرد، بزرگ شدن پروستات مجرای ادرار را فشرده و بخشی از جریان ادرار را مسدود می کند.

علائم و نشانه های هایپرپلازی خوش خیم پروستات یا BPH شامل قطع و وصل شدن ادرار در مردان، بزرگی پروستات در مردان و تکرر ادرار، نیاز فوری یا مداوم به ادرار کردن و … است.

علت خونریزی و دفع لخته در ادرار قابل دید یا میکروسکوپی هم می تواند بزرگ شدن خوش خیم پروستات باشد که در مراحل شدید نیاز به درمان جراحی دارد.

درمان قطعی بزرگی خوش خیم پروستات

بهترین دکتر جراحی پروستات در تهران در مورد درمان پزشکی پروستات موارد زیر را بیان می کند:

  • با علائم ادراری اولیه می توان عوارض بزرگی پروستات را با دارو کنترل کرد.
  • جراحی باز پروستات یا همان جراحی پروستاتکتومی درمان قطعی بزرگی خوش خیم پروستات برای پروستات بالای ۵۰ گرم
  • درمان درمان قطعی بزرگی خوش خیم پروستات برای پروستات زیر ۵۰ گرم جراحی پروستات به روش آندوسکوپیک یا همان جراحی پروستات با لیزر در تهران یا شهرستان است.

جراحی پروستات به روش آندوسکوپیک بسیار حساس است و کمتر از ۱۰ درصد عارضه بی اختیاری ادرار دارد که دکتر نامداری بیش از صدها جراحی آندوسکوپیک را تاکنون بی عارضه انجام دادند.

5. بیماری کلیوی علت خونریزی و دفع لخته در ادرار

خونریزی ادراری میکروسکوپی یک علامت رایج از بیماری هایی چون گلومرولونفریت است که سبب التهاب سیستم تصفیه کلیه می شود.

6. سرطان

خونریزی قابل مشاهده ادرار ممکن است نشانه پیشرفت سرطان کلیه، مثانه یا پروستات باشد. اگر این سرطان ها زود تشخیص داده شوند، قابل درمان هستند.

درمان سنگ کلیه علت خونریزی و دفع لخته در ادرار

7. اختلالات ارثی

علت خونریزی و دفع لخته در ادرار می تواند اختلالات ارثی مانند آنمی داسى شکل یا سندرم آلپورت باشد.

8. آسیب کلیه علت خونریزی و دفع لخته در ادرار

یک ضربه یا آسیب به کلیه بعلت تصادف یا ورزش، می تواند باعث وجود خون در ادرار شود.

9. داروها

داروهای ضد سرطان سیکلوفسفامید (سایتوکسان) و پنی سیلین می توانند علت خونریزی و دفع لخته در ادرار باشند.

10.  تمرین های ورزشی دشوار علت خونریزی و دفع لخته در ادرار

هنوز مشخص نیست که چرا ورزش شدید ممکن است به هماچوری نادر منجر شود. ممکن است به علت تروما به مثانه، کم آبی یا تجزیه ى گلبول های قرمز مرتبط با ورزش هوازی شدید باشد.

اگر خون در ادرار دیدیم، چه کار کنیم؟

بهترین راه  مراجعه به یک فوق تخصص اورولوژی متبحر و مجرب است تا علت خونریزی و دفع لخته در ادرار را با موارد زیر تشخیص و درمان را شروع کند:

  • گرفتن شرح حال و معاینه
  • آزمایش ادرار و کشت ادرار
  • انجام آزمایش سیتولوژی ادرار در سه نوبت
  • سونوگرافی کامل از شکم و لگن
  • عکس رنگی با تزریق ماده حاجب از قبیل IVP و سی تی اسکن
  • سیستوسکوپی یا بررسی های تخصصی دیگر

سخن پایانی

علت خونریزی و دفع لخته در ادرار، حتی اگر فقط یک بار اتفاق بیفتد، باید توسط اورولوژیست مشخص شود زیرا هماچوری می تواند نشانه ای از یک مشکل جدی سلامتی باشد.

درمان هماچوری نسبت به علت آن متفاوت است و با تشخیص دقیق بهترین دکتر فوق تخصص اورولوژی در تهران یا شهرستان، بهترین راه انتخاب می شود.

یک درمان موفق و بدون عارضه و بازگشت، نیاز به شناخت درست بیماری و آگاهی پزشک از همه روش های درمانی و انتخاب بهترین درمان با توجه به بیماری و شرایط بیمار دارد.

دکتر فرشاد نامداری که در درمان تمام بیماری های سیستم ادراری و تناسلی و ناباروری مردان، تجربه و سابقه ای طلایی دارند، می توانند برای شما بهترین مشاور باشند.

منبع: mayoclinic

جدیدترین‌ مطالب
پربحث‌ترین‌ مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران، خیابان ولیعصر (عج)، 300 متر پایین تر از ونک و بالاتر از پل همت، بن بست سید الشهدا (ع)، ساختمان رهام پلاک 8 واحد 1

02188776801 و 09107585358