Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-schema-pro domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/saninw/drfarshadnamdari/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-statistics domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/saninw/drfarshadnamdari/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/saninw/drfarshadnamdari/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/saninw/drfarshadnamdari/wp-includes/functions.php on line 6114
جراحی هیدروسل و تورم بیضه (عوارض + مراقبت ها)

جراحی هیدروسل و تورم بیضه (عوارض + مراقبت ها)

جراحی هیدروسل و تورم بیضه (عوارض + مراقبت ها)

جهت دریافت نوبت از مطب دکتر فرشاد نامداری تماس بگیرید.

جراحی هیدروسل بیضه چیست؟ در این مقاله می خواهیم همراه با دکتر فرشاد نامداری فوق تخصص اورولوژی و ناباروری مردان، به سوالات شما در رابطه با این بیماری جواب دهیم.

هیدروسل (آب آوردن بیضه) در کودکان پسر، به ویژه نوزادان بسیار شایع است و آمار نشان می دهد نزدیک به 10 % درصد نوزادان پسر با هیدروسل متولد می شوند که اغلب در یک ماه اول، بدون درمان بهبود می ‌یابد.

عارضه هیدروسل بیضه در بزرگسالان هم گزارش می شود که آمار آن حدود 1 درصد از مردان بالغ بالای 40 سال و علت اصلی آن التهاب یا صدمه به کیسه بیضه است.

هیدروسل معمولاً هیچ دردی را ایجاد نمی کند و معمولاً شایع ترین علامت تورم کیسه بیضه است. علت ورم بیضه چیست؟ با این حال، حتما در صورت مشاهده آن به یک متخصص اورولوژیست مراجعه کنید.

هیدروسل چیست و چرا نیاز به جراحی هیدروسل و تورم بیضه است؟

تجمع مایعات در کیسه ی بیضه و در نزدیکی یک بیضه را هیدروسل می گویند که اصولا در یک سمت رخ می دهد اما گاهی در نزدیکی هر دو بیضه ایجاد می شود.

در حالت عادی بیضه داخل یک کیسه با بافتی محافظ و نرم قرار دارد که برای حرکت آزادانه، مقدار کمی مایع روان کننده تولید می کند که در حالت عادی، احساس نمی شود.

اضافی این مایع به درون سیاهرگ های کیسه بیضه تخلیه می شود و در صورتی که تعادل بین میزان مایع تولید شده و مایع تخلیه شده، از بین برود، هیدروسل شکل می گیرد.

انواع هیدروسل کدامند؟

انواع هیدروسل کدامند؟

  1. هیدروسل غیرمرتبط (ساده):

هر گاه بدن فرد مایع اضافی را قبل از تولد، جذب نکند هیدروسل ساده شکل می گیرد که اصولا تا سن یک سالگی  خود به خود رفع و بدن مایع را جذب می‌کند.

  1. نوع هیدروسل ارتباطی (مرتبط):

کیسه‌ای که از شکم به درون کیسه بیضه می‌رود به صورت کامل بسته نمی ‌شود و یک روزنه کوچک در آن باقی می ماند و مایعات از شکم به درون کیسه بیضه می‌ ریزند.

هیدروسل ارتباطی در بیشتر مواقع همراه با فتق است و درمان آن جراحی هیدروسل و تورم بیضه توسط متخصص اورولوژی است.

آیا آب آوردن بیضه خطرناک است؟

از نظر دکتر فرشاد نامداری فوق تخصص اورولوژی و ناباروری مردان، وجود مایعات به خودی خود در کیسه بیضه خطرناک نیست، اما می تواند در طول زمان باعث موارد زیر شود:

  • درد در ناحیه بیضه
  • بزرگ شدن کیسه بیضه
  • مزاحمت در رابطه جنسی و یا حتی راه رفتن
  • می تواند باعث خطا در تشخیص مشکلات دیگر بیضه شود.

5 علت شایع ایجاد هیدروسل

هیدروسل بیضه در بزرگسالان بیشتردر مردان بالای ۴۰ سال گزارش می شود و در بیشتر موارد علت آن مشخص نیست اما دکتر نامداری بهترین دکتر فوق تخصص اورولوژی در تهران از علت های شایع تر موارد زیر را بیان می کنند:

  1. علل مادرزادی که بین ۱ تا ۲ درصد از نوزادان پسر در زمان تولد دارای هیدروسل هستند که در نوزادان نارس بیشتر است.
  2. ضربه به بیضه
  3. عفونت های بیضه که باعث افزایش ترشح مایع توسط لایه های بیضه می شود و تعادل ترشح و جذب مایع را از بین می برد.
  4. تومورهای بیضه
  5. انجام عملهای جراحی روی بیضه و طناب بیضه که در آن عروق لنفاوی بیضه آسیب ببینند و جذب مایع کاهش پیدا کند.

روش های تشخیص هیدروسل جهت انجام جراحی هیدروسل و تورم بیضه

روش های تشخیص هیدروسل جهت انجام جراحی هیدروسل و تورم بیضه

دکتر فرشاد نامداری با تجربه ای موفق و بالای 15 سال در درمان هیدروسل و بیماری های بیضه، تشخیص را بخش مهمی از درمان هیدروسل می دانند که تبحر اورولوژیست می تواند کمک کننده باشد.

ابتدا و قبل از تصمیم به جراحی هیدروسل و تورم بیضه اورولوژیست یک معاینه  بالینی انجام می دهد که موارد زیر را هم شامل می شود:

  • از میان کیسه ی پر از مایع بیضه به خوبی احساس نمی شود.
  • برای وجود درد واکنشی بیضه بررسی می شود.
  • پزشک به کیسه بیضه نور می تاباند (ترانس ایلومیناسیون) تا ببیند آیا در کیسه بیضه مایع اضافی وجود دارد یا خیر. اگر مایع زیاد باشد، کیسه ی بیضه به نور اجازه ی عبور می دهد و کیسه بیضه روشن به نظر می رسد.
  • اگر کیسه بیضه در اثر یک توده جامد (سرطان) متورم باشد، نور نمی تواند از کیسه بیضه عبور کند.
  • با فشار روی شکم فتق اینگوینال ارزیابی می شود.
  • برای بررسی عفونت نمونه خون یا ادرار آزمایش می شود.
  • ممکن است پزشک برای ارزیابی فتق، تومور، یا دیگر علت های ممکن برای تورم کیسه بیضه، سونوگرافی درخواست کند.

12 نکته مهمی که باید به پزشک بگویید!

برای انجام جراحی هیدروسل و تورم بیضه اورولوژیست تمامی دلایل دیگر تورم بیضه را هم بررسی می کند به عنوان مثال، ممکن است بیمار دچار فتق مغبنی باشد.

دکتر فرشاد نامداری فوق تخصص جراحی های دستگاه تناسلی، ادراری و ناباروری مردان، توصیه می کنند موارد زیر را هنگام معاینه به پزشک اطلاع دهید:

  1. اگر درد یا تورم در عرض چند ساعت پس از صدمه به کیسه بیضه شروع شود.
  2. لیست تمام علائم و نشانه ها و زمان شروع آنها
  3. تهیه لیست تمامی داروهای مصرفی اعم از شیمیایی و گیاهی
  4. هرگونه جراحت یا آسیب به کیسه بیضه
  5. احتمال بیماری های مقاربتی
  6. افزایش تورم بیضه
  7. ترشح های غیرعادی آلت تناسلی یا وجود خون در مایع منی
  8. چگونگی درد و منطقه درد
  9. احساس درد در هنگام نعوظ یا ادرار کردن
  10. عفونت و بیماری های پروستات و دستگاه ادراری
  11. بلند کردن مداوم اجسام سنگین
  12. داشتن سابقه جراحی یا پرتو درمانی در ناحیه بیضه

روش های درمانی هیدروسل + جراحی هیدروسل و تورم بیضه

روش های درمانی هیدروسل + جراحی هیدروسل و تورم بیضه

درمان سریع آب آوردن بیضه چیست؟ درمان هیدروسل بدون عمل امکان دارد؟ برای پاسخ به این پرسش ها از دکتر فرشاد نامداری فوق تخصص اورولوژی کمک می گیریم.

تنها راه درمانی در هیدروسل های ارتباطی، جراحی هیدروسل و تورم بیضه است که یک عمل ساده و کم عارضه است البته اگر توسط متخصص اورولوژیست متبحری انجام شود.

کشیدن آب دور بیضه توسط سرنگ که توسط بعضی از پزشکان انجام می شود، بی فایده است و باعث خطر ایجاد عفونت و بهم زدن راه های لنفاوی بیضه می شود.

هیدروسلی که پس از یک سالگی باقی می ماند، باید به موقع عمل جراحی شود و به تاخیر انداختن جراحی هیدروسل و تورم بیضه سبب بزرگ تر شدن آن و ظاهر نامناسب پس از عمل می شود.

جراحی هیدروسل و تورم بیضه (هیدروسلکتومی)

عمل جراحی هیدروسل و تورم بیضه اصولا به صورت سرپایی در طی بی‌هوشی عمومی و یا موضعی انجام می شود و نیاز به بستری در بیمارستان ندارد.

  • اورولوژیست برای برداشتن کیسه مایع (هیدروسل) ابتدا برشی در کیسه بیضه یا دیواره تحتانی شکم ایجاد می ‌کند.
  • مایع از اطراف بیضه تخلیه می شود.
  • مسیر بین شکم و کیسه بیضه بسته می شود.
  • اگر درمان هیدروسل با ترمیم فتق مغبنی همراه باشد، اورولوزیست ممکن است کیسه متورم بیضه را خارج کند.

عوارض بعد از عمل هیدروسل

اصولا این جراحی عوارض خاصی ندارد مخصوصا اگر اورولوژیست معالج، در این جراحی تجربه و تبحر لازم را داشته باشد اما در موارد معدودی ممکن است موارد زیر پیش بیاید:

  • لخته شدن خون یا خونریزی
  • صدمه به کیسه بیضه مانند آسیب به عصب
  • ایجاد عفونت در محل جراحی هیدروسل و تورم بیضه

اگرچه جراحی هیدروسل بسیار ساده و در عین حال جراحی حساسی می باشد ولی اگر توسط جراح بی تجربه انجام شود احتمال آسیب به بیضه و ناباروری در آینده به خصوص در نوع هیدروسل ارتباطی وجود دارد.

مراقبت های پس از جراحی هیدروسل و تورم بیضه

پس از عمل جراحی هیدروسل و تورم بیضه نیاز به مراقبت هایی است که برای شما بیان خواهیم کرد و باید بدانید رعایت توصیه های پزشک بخشی از درمان موفق است.

دکتر فرشاد نامداری بهترین دکتر اورولوژیست در خیابان ونک موارد زیر را به بیماران پس از جراحی توصیه می کنند:

  1. پس از هیدروسلکتومی، به مدت چند روز نیاز به درناژ و تخلیه مایع و پانسمان است.
  2. برای تسکین درد و ناراحتی، استفاده از محافظ بیضه توصیه می شود.
  3. کمپرس یخ بر منطقه تحت درمان تورم را کاهش می دهد.
  4. هیدروسل ممکن است مجدداً عود کند پس حتما معاینات بعدی را انجام دهید.
  5. پس از ۱الی ۲ هفته می توانید به تمام فعالیت های طبیعی خود بازگردید.
  6. حدودا ده روز بعد از عمل جراحی هیدروسل و تورم بیضه، می توانید به زندگی نرمال جنسی خود برگردید.

سخن پایانی

در نوزادان پسر انجام جراحی هیدروسل و تورم بیضه فوریتی ندارد و اصولا اورولوژیست تا یک سالگی کودک صبر می کند مگر اینکه بیماری همراهی با هیدروسل رخ دهد.

در هیدروسل بزرگسال بهترین راه محافظت در برابر این مشکل، جلوگیری از ورود آسیب به بیضه ها و کیسه بیضه است اما در کودکان پیشگیری خاصی وجود ندارد.

تجربه و تبحر اورولوژیست می تواند هم در تشخیص و هم در بی عارضه بودن عمل تاثیرگزار باشد درنتیجه بهتر است برای انتخاب پزشک معالج، دقت لازم را بکار برید.

دکتر فرشاد نامداری به همراه تیم فوق تخصصی خود، تجربه بالای بیش از یک هزار درمان موفق هیدروسل و بیماری های بیضه را دارند که می توانند بهترین مشاور درمانی شما باشند.

منبع: my.clevelandclinic

جدیدترین‌ مطالب
پربحث‌ترین‌ مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران، خیابان ولیعصر (عج)، 300 متر پایین تر از ونک و بالاتر از پل همت، بن بست سید الشهدا (ع)، ساختمان رهام پلاک 8 واحد 1

02188776801 و 09107585358